Arvamus: pealinnast eemal jäävad sõltuvusprobleemidega lapsed tähelepanuta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna turvakeskuse endise juhi arvates peaks Eestis sõltuvusprobleemidega lastele mõeldud keskusi olema vähemalt viis.
Tallinna turvakeskuse endise juhi arvates peaks Eestis sõltuvusprobleemidega lastele mõeldud keskusi olema vähemalt viis. Foto: SCANPIX

Varem Tallinnas tegutseva laste turvakeskuse juhi ametit pidanud Erki Korp arvab, et väljaspool pealinna ei pöörata sõltuvusprobleemidega lastele piisavalt tähelepanu – mujal Eestis puuduvad keskused, kus narkootikumide ja alkoholi küüsi sattunud lapsi ravida.

«Nõmme linnaosa vanemana näen praegu olukorda, kus Tartumaa laps kirjutatakse Nõmmele sugulaste juurde elama, et ta saaks abi Tallinna Laste Turvakeskusest, sest Lõuna-Eestis vastavad keskused puuduvad,» avaldas Korp meditsiiniuudiste portaalile Mu.ee.

«Seetõttu tahan nii õiguskantsleri kui ka Lastekaitse Liidu, Unicef Eesti Rahvuskomitee ning teiste lapse õiguste eest seisvate ning nende õigusi kaitsvate organisatsiooni juhtide käest küsida, miks väljaspool Tallinna elavatele sõltuvusprobleemidega laste probleemidele ei pöörata riigi tasandil tähelepanu?» tõstatas linnaosavanem küsimuse.

Korpi visiooni järgi peaks Eestis olema vähemalt viis 20-kohalist keskust sõltuvusprobleemidega lastele: Ida-Virumaal, Lõuna-Eestis, Pärnumaal, Kesk-Eestis ja Harjumaal. Samas takistab keskuste avamist vastava õigusakti puudumine.

«Õiguskantsler Indrek Teder on palunud sotsiaalministeeriumil vastav õigusakt välja töötada, aga kahjuks ei ole sotsiaalministeeriumi spetsialistid kahe aasta jooksul suutnud otsustada, kas tegu on psühhiaatrilise abi seaduse või sotsiaalhoolekande seaduse alla sobituva teemaga,» märkis Korp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles