Uurimus: naise üks sigaret võrdub mehe viie sigaretiga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suitsetamine põhjustab naise organismile viis korda rohkem kahju kui mehe organismile, selgus Itaalia teadlaste uurimuse tulemustest, mida esitleti Euroopa Kardioloogiaühingu kongressil Pariisis.

Naise süda on suitsetamise kahjuliku mõju vastu eriti kaitsetu, sõltumatult muudest faktoritest, nagu iga, vererõhk, ülekaalulisus ja sotsiaalne seisund, vahendas ERR Uudised Itaalia ajalehte Corriere della Sera.

Milano Ülikooli farmakoloogia osakonna professor Elena Tremoli sõnul on teada, et naised on looduse poolt kaitstud südame- ja veresoonkonna haiguste eest, eriti enne menopausi, mistõttu naise tervise riskifaktoritele osutatakse vähem tähelepanu.

Sealjuures sureb igal aastal südame- ja veresoonkonna haigustesse 4,3 miljonit inimest Euroopas ja 242 000 Itaalias ning nende hulgas on üha rohkem naisi.

Enam kui miljardist suitsetajast maailmas on naisi 20 protsenti ning nad loobuvad sellest kahjulikust harjumusest vähem otsustavalt kui mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles