Lääne-Tallinna keskhaigla kehtestas voodipäevatasu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskeskus.
Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskeskus. Foto: Toomas Huik/Postimees

Alates augustist tuleb Lääne-Tallinna keskhaiglasse ravile sattunud patsientidel maksta voodipäevatasu.

«Voodipäevatasu rakendamist on kaalutud juba mõnda aega, kuid majanduslanguse ajal otsustati, et patsientide huvides on parem seda mitte rakendada,» selgitas Lääne-Tallinna keskhaigla otsust selle pressiesindaja Maimo-Lii Paloveer. Ta lisas, et haigla oli seni üks vähestest haiglatest, kus seni voodipäevatasu ei võetud.

Sel suvel võeti aga vastu otsus, et alates  1.augustist kehtib ka Lääne- Tallinna Keskhaiglas voodipäevatasu, mille suurus on 1.60 eurot. Voodipäevatasu arvestatakse iga haiglaravil viibitud kalendripäeva eest (v.a päevakirurgia), kuid mitte rohkem kui 10 päeva eest.

«See tähendab, et maksimaalne voodipäevatasu arve ühe haigusjuhtumi korral on 16 eurot,» selgitas pressiesindaja. Voodipäevatasu võetakse alates teisest ravipäevast. Tasuda on võimalik kliinikute osakondade assistentide juures, plaaniliste haigete vastuvõtus ja registratuuris sularahas või kaardimaksega, vajadusel antakse patsiendile arve kaasa.

Haigla kulutab voodipäevatasust laekunud raha ravirahaks. «Esialgsest prognoosist on laekumine tunduvalt väiksem, kuna oleme sisse viinud rida voodipäevatasust vabastavaid punkte,» tõdes pressiesindaja.

Voodipäevatasu ei pea maksma intensiivravis viibimise aja eest, ühiskonnaohtliku nakkushaiguse põdemise korral (nt nt äge hingamistee haigus k.a gripp või tuberkuloos), korduvhospitaliseerimise korral, kui selle põhjuseks on Lääne-Tallinna Keskhaiglas tehtud ravijärgne tüsistus, surmaga lõppenud haigusjuhtude korral, dialüüsravi vajavatelt patsientidelt vajamise puhul, siiratud neeru puhul, raseduse ja sünnitusega seotud statsionaarse eriarstiabi korral, statsionaarse hooldusravi korral, alla 18-aastasele patsientidele statsionaarse eriarstiabi osutamise korral, alla ühe aastase lapse ja alla 10-aastase intensiivravil viibiva lapse hooldamise korral, tasuliste meditsiiniteenuste ja tasulistes palatites viibimise puhul, era-ja tervisekindlustuse olemasolu korral.

Haigla teatel saatsid nad kehtima hakanud korra kohta välja vastava pressiteate, uudis on haigla kodulehel, samuti on teavet võimalik saada nii eesti kui vene keeles haigla infostendidelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles