Sajad miljonid aafriklased ei näe kunagi arsti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafriklased.
Aafriklased. Foto: SCANPIX

Sajad miljonid Aafrika lapsed ei näe kogu elu jooksul ühtki meditsiinitöötajat, mistõttu on neil suurem tõenäosus surra ennetatavatesse haigustesse, selgus raportist.


Rahvusvaheline laste õiguste kaitsmise rühmitus Save the Children teatas täna avaldatud raportis, et kogu maailmas ei näe oma elu jooksul arsti umbes 350 miljonit last ning ligi kaks kolmandikku neist elab Saharast lõunasse jäävas Aafrikas, vahendas ERR Reutersit.

«Lastel, kes elavad sellistes riikides nagu Nigeeria, Etioopia ja Libeeria, on viis korda suurem tõenäosus enne oma viiendat sünnipäeva surra, kui piisava meditsiinitöötajate arvuga riikide lastel,» seisis raportis.

Haigused, mis ravimata jätmise korral võivad surmavaks osutuda, on näiteks kopsupõletik ja kõhulahtisus.

Aafrikas koolitatakse liiga vähe meditsiinitöötajaid, nende palk on väike ning töötingimused kehvad, seetõttu eelistab suurem osa arstiks õppinuid minna tööle kas suurlinnadesse või hoopis teistesse riikidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles