Eestis on eakate ja noorte arv praktiliselt võrdne

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemas eas on kõikjal naisi rohkem.
Vanemas eas on kõikjal naisi rohkem. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Emeriitprofessor Ene-Margit Tiit juhtis konverentsil «Vanemaealine tööjõud – võimalused ja väljakutsed» kõneldes tähelepanu asjaolule, et Eestis on üle 60aastaste eakate ja kuni 20aastaste noorte arv praktiliselt võrdne.


Tiit ütles, et kui 130 aastat tagasi oli Eestis ühe eaka kohta veel 5 last ja noor, siis 50 aasta eest oli meil iga eaka kohta 2 last ja noort ning nüüdseks on olukord võrdsustunud.

Kuna poisse sünnib pisut rohkem kui tüdrukuid, siis on nooremates põlvkondades ka meeste ja naiste arv praktiliselt võrdne. Meeste varasema suremuse tõttu muutub suhtarv alates keskeast naiste kasuks.

70-ndaks eluaastaks on iga kolme naise kohta ellu jäänud vaid kaks meest, 80-ndaks eluaastaks on aga naiste arv juba üle kahe korra meeste omast suurem.

«Kui veel mõnikümmend aastat tagasi olid süüdi sõjakaotuse, siis tänapäeval on põhjused siinsamas ehk meis endis,» nentis professor.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles