Viljandimaal kardetakse kollatõve levikut noorte seas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollatõve vastu aitab vaktsineerimine.
Kollatõve vastu aitab vaktsineerimine. Foto: Priit Simson

Viljandi maavalitsuses tehti kokkuvõtteid kollatõve levikust maakonnas ja leiti, et lähiajal kasvab ilmselt haiguse levik noorte seas.

Hetkeseisuga on haigust kinnitava diagnoosi maakonnas saanud 44 inimest. Kui vaadata läbilõiget haigestunutest, siis neist neli on eelkooliealised, kooliõpilasi on kümme, üliõpilasi kaks, töölisi 15, töötuid kaheksa, koduseid kaks ja pensionäre kolm.

Erilist tähelepanu nõuab asjaolu, et kolmandik haigestunutest on noored, kes võisid septembris alanud kooli arvestades kontaktide kaudu haigust enese teadmata levitada, leidis maavalitsuse juures moodustatud kollatõve ennetuse töörühm. Samuti levib haigus töötute hulgas, kel on sarnaselt kooliõpilastele lai suhtlusvõrgustik, leidis töörühm.

«Täna räägime ju siiski neist nakatunutest, kes haigestusid umbes kuu aega tagasi,» rõhutas Jelena Sova tervisekaitseametist, et praeguseks on nakatunute arv ilmselt juba suurem.

«Muret teeb asjaolu, et peredes, kus on juba haigestunud inimene, ei pruugi olla rahalisi võimalusi, et teisi pereliikmeid vaktsineerimisega kaitsta,» ütles Viljandi maavanem Lembit Kruuse. «Seetõttu tõhustame koostööd omavalitsustega ning koolimeedikutega ja püüame riske võimalikult maandada. Olulisim sihtrühm on täna see, kelle elu alles ees – meie noored.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles