Antsla muusikakoolis vohav hallitusseen teeb õpetajad haigeks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hallitusseened.
Hallitusseened. Foto: Wikipedia

Antsla muusikakoolis tehtud euroremondi tagajärjel hakkas vanas majas vohama hallitusseen. Koolidirektori Ene Jõgi sõnul on hallitust kooli ruumides isegi nii palju, et see hakkab töötajate tervisele.

«Kui suvel oli tervis korras, siis sügisel tundsin end taas halvasti. Mõtlesin, et midagi on mäda. Käisime kolleegidega Tartus arsti juures ning minu ja ühe teise töötaja verest leitigi hallitusseent,» rääkis Jõgi Õhtulehele.

Mükoloogia uuringukeskuse spetsialisti Ene Indermitte selgituse järgi võib koolis leviv hallitusseen aspergillus spp. põhjustada limaskestade ärritusi ja ka raskemaid sümptomeid, kuid paanikasse ei maksa sattuda, sest tunniajalise viibimisega eostega saastunud ruumis saab immuunsüsteem kenasti hakkama.

Kooli üle vaadanud tervisekaitseinspektsiooni Võrumaa osakonna juhataja Tiiu Tamm ütles, et vallaametnikud on lubanud teha hallitustõrjet ja vahetada ühe klassi põranda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles