Tööandjate keskliit: ettevõtted peaksid kehtestama reeglid töövägivalla vastu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald ei pea alati füüsiline olemas
Vägivald ei pea alati füüsiline olemas Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Tööandjate keskliidu jurist Marek Sepp ütles, et igas ettevõttes on oluline kehtestada reeglid ja menetlus psühholoogilise töövägivalla märkamiseks ja selle ilmingutega tegelemiseks.


Sepa sõnul võib töövägivallal ja töökiusamisel olla mitmeid eri vorme, millest mõned on raskesti märgatavad. «Selge on, et töökeskkond võib rohkemal või vähemal määral mõjutada nende esinemist,» lausus ta.

Sotsiaalpartnerid on Euroopa Liidu tasandil kokku leppinud, et töövägivalla ja töökiusamise tõenäosuse vähendamiseks töökohtadel on vaja tõsta tööandjate ja töötajate teadlikkust.

Ettevõtetes on oluline kehtestada probleemide märkamiseks ja lahendamiseks vastav menetlus, mille eesmärgiks peaks olema kaasa aidata nende ennetamisele. Selleks tuleks eelnevalt konsulteerida töötajate või nende esindajatega.

«Menetlusel võib olla ka mitteametlik osa usaldusisikute abi ja nõu kasutamiseks. Reeglite kehtestamisel on kindlasti vaja arvestada, et valesüüdistuste suhtes tuleb olla karm ja ette näha ka asjakohased sanktsioonid,» sõnas jurist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles