Patsiendiseaduse eelnõu ootab viimaseid päevi kommentaare

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof.
Heljo Pikhof. Foto: Mihkel Maripuu

Septembris panid sotsiaaldemokraadid Heljo Pikhof ja Eiki Nestor internetti kommenteerimiseks üles patsiendiseaduse eelnõu. Kuigi aeg avalikuks aruteluks hakkab lõppema, pole kommenteerimiseks avatud veebifoorumisse veel ühtki kirja laekunud.

«Meie sooviks on luua seadus, mis oleks lihtsasti loetav ja igaühele arusaadav. Seetõttu ootame eelnõu kohta 17. oktoobrini 2011 teie kommentaare ja märkuseid,» kirjutavad eelnõu autorid riigikogu lehel. Samasse on postitatud ka eelnõu ja selle seletuskirja tekst.

Heljo Pikhof jagas patsiendiseaduse eelnõu teemal täna selgitusi Vikerraadio saates «Reporteritund». Ta märkis, et kuigi aastatel 1999-2001 loodud seadustega on Eestis tervishoiuvaldkond üldiselt üsna hästi reguleeritud, on patsiendiseadust siiski vaja. Selle sihiks on reguleerida patsiendi ja arsti-õe suhteid ning panna paika vaidluste lahendamise kord.

Samas saates sõna võtnud patsientide ja tervishoiutöötajate esindajad olid päri, et patsiendiseadust on vaja. Patsientide esindusühingu jurist Marika Kabal tõi välja, et patsiendi õigused ja kohustused on vaja koondada ühte dokumenti ning see dokument peaks olema kõikidele inimestele arusaadav. Märksõnu «lihtne», «hõlpsasti loetav» ja «arusaadav» on Pikhofi kinnitusel ka antud eelnõu koostamisel silmas peetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles