Ministeerium asub asendussüsteemi katsetavaid perearste otsima

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalministeerium hakkab otsima perearste ja –õdesid, kes oleks valmis järgmisel aastal osalema perearstide asendussüsteemi pilootprojektis.

«Sotsiaalministeerium on lähiajal välja kuulutamas inimeste otsimist seoses perearstide asendussüsteemiga, mida tahaksime piloteerida järgmisel aastal märtsist novembrini,» ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur valitsuse pressikonverentsil.

«Ootame sooviavaldusi kõigilt arsti- ja õekutset omavatelt isikutelt, kes oleksid valmis selles asendussüsteemis osalema. Mõte on selles, et iga arst või õde ütleks ära piirkonna, kus ta näeks, et saaks pilootprojekti raames asendusarsti või asendusõena töötada. Meie omalt poolt tagame valmisolekutasu maksmise ning loomulikult siis ka perearstikeskus, kes võtab asendusele, tagab arsti tasustamise nimistu teenindamisel,» selgitas Pevkur.

Kui pilootprojekt toimib, kavatsetakse asendussüsteem 2013. aastast täies mahus tööle rakendada.

Pevkur pidas süsteemi väga oluliseks, et perearstid ja pereõed väiksemates piirkondades rahulikult puhata saaks. «Suurematel praksistel on asenduste korraldamine lihtsam - eelkõike linnalistes piirkondades, kus perearstid on koondunud mitmekesi ühte praksisesse. Väikestes ühe perearsti praksistes võib auk jääda sisse suvisel perioodil või ajal, mil arst puhata soovib,» selgitas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles