Ravimitootjate uus eetikakoodeks välistab koolituste sildi all reiside korraldamise

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti Ravimitootjate Liit otsustas koostöös Euroopa Ravimitootjate Assotsiatsiooniga täiendada Eestis kehtivat heade turundustavade koodeksit ning kehtestada ühtsed nõuded raviminäidiste kasutamiseks ja teadusüritusteks.

Muudatuse eesmärgiks on keskenduda eeskätt uute ravimite ravikogemuse võimaldamisele raviminäidiste abil. Muu hulgas piirab see raviminäidiste kasutamise aega kahe aastaga.

Tehtud muudatused reguleerivad ka senisest selgemalt koolituste, seminaride ja konverentside korraldamist, kust peab olema välistatud meelelahutus ja muu koolitusväline tegevus.

Muudatused hakkavad kehtima 1. jaanuarist 2012 ja laienevad kõikidele ravimitootjate liidu liikmetele. Liidu juhi Riho Tapferi sõnul on need varasematest oluliselt rangemad ja esitavad ravimitootjatele kõrgemaid nõudmisi kui täna kehtiv seadusandlus.

Ravimitootjate liit on teinud ettepaneku sotsiaalministrile nimetatud kõrgendatud eetiliste nõuete sisseviimiseks õigusaktidesse. Muudatuste jõustamine seaduse tasemel on vajalik, selleks et ka need ravimitootjad, kes ei kuulu liitu, järgiksid ühtseid eetilisi põhimõtteid, lisas Tapfer.

Eesti Ravimitootjate Liit on 1996. aastal asutatud mittetulundusühing, mis esindab Eestis tegutsevaid uurimistööl põhinevaid originaalravimite tootjaid, geneerilisi ravimeid tootvaid ravimifirmasid ning ravimiuuringutega tegelevaid ettevõtteid. Kõik 23 liiget lähtuvad oma töös ühisest eetikakoodeksist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles