Ravijuhendite koostamise käsiraamat aitab arstidel elusid päästa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruth Kalda.
Ruth Kalda. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Äsja valminud ravijuhendite koostamise käsiraamatut annab arstidele juhiseid, kuidas koostada tõenduspõhiseid ravijuhendeid, mis aitavad tõsta ravikvaliteeti ja päästa elusid.


Näiteks valmib peagi uue käsiraamatu järgi koostatud ravijuhend kõrgvererõhktõvega patsiendi ravimiseks.

Olulistele kliinilistele küsimustele vastuseid andvad ravijuhendid toetavad tõenduspõhise tervishoiu rakendamist, süsteemset lähenemist tervishoiule, parandavad ravikvaliteeti ja ühtlustavad kliinilist käsitlust.

«Ravijuhised säästavad olulisi ravivigu vältides inimelusid. Kõrgvererõhutõbi valiti näidisravijuhendi teemaks, sest see on haigus, mis on nii meil kui ka kogu maailmas surma põhjustest esikohal. Lõpptulemusena valmib käsitlusjuhend, mis peaks praktilisele arstile olema väga käepärane kasutada,» kommenteeris näidisravijuhendi töörühma juht ja Tartu Ülikooli professor Ruth Kalda.

Uus käsiraamat on kõigile huvilistele kättesaadav veebilehelt www.ravijuhend.ee. Loodud on ravijuhendite koostamist ja tööprotsesse toetav uus keskkond, kuhu koondub kogu ravijuhendeid puudutav info ning uute põhimõtete järgi valmivad ravijuhendid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles