Pohmelus toob naistele enam vaevusi kui meestele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Conradi

Alkoholi tarbivatel naistel esineb peojärgsel hommikul enam pohmelli ja sellega kaasnevaid negatiivseid vaevusi kui meestel.


Taanlaste seas läbi viidud küsitlus näitab, et suures koguses alkoholi tarbimine tekitab naistele koguni kaks korda rohkem vaevusi kui meestele, vahendab

DinSide

.



Pohmelli peamisteks sümptomiteks on väsimus, janu, peavalu, iiveldus, vähene söögiisu, peapööritus, südamekloppimine, oksendamine ja kõhuvalu.



12 protsenti küsitlusele vastanud naisest teatas, et kogevad vähemalt nelja või enamat pohmelli sümptomit, sama vastas aga vaid viis protsenti meestest.



Ligi 50 protsenti naistest kaebas järgmisel päeval väsimust ning ligi 45 protsenti suurt joogijanu. Meestest koges selliseid sümptome vaid ligi 30 protsenti.



Sümptomeid leevendab hea ja pikk uni, mistõttu naised, kelle peres on väiksemaid lapsi, vastasid kõige enam, et ei jõua joovet välja magada.



Hea oleks järgmisel päeval tarbida palju süsivesikuid ja proteiine, mis aitavad kõhtu maha rahustada ja mõjuvad positiivselt veresuhkrule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles