Perearst saatis naise apteeki plaastri järele

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaaster.
Plaaster. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

«Tundsin, et olen kukkunud ajaauku,» on tallinlanna Evi tänaseni nördinud, kui perearsti õde saatis ta keset sidumisprotseduuri apteeki ema jalale sobivat plaastrit ostma, kusjuures tagantjärele selgub perearsti seletusest, et seda poleks vaja olnudki.

Pärast veresoonte operatsiooni niite eemaldama läinud naise tütar andis perearsti juurde aega kirja varakult teada, et tegu on pika haavaga terve jala ulatuses, sääremarjast kubemeni, kirjutab Õhtuleht.

Pelgulinna polikliinikus kutsuti Evi ühtäkki sidumistuppa, kus tema ema lamas laual, niidid eemaldatud ning arst teatas, et neil ei ole plaastrit ja saatis naise apteeki seda ostma.

Perearst Peeter Urm kirjutas oma seletuskirjas Sõle Perearstid OÜ juhataja Mall Joostile, et Evi ema õmbluste eemaldamisel probleemi polnud, sest nii vana ja kokkukasvanud haava puhul polegi side oluline, plaastri pikkusel pole mingit tähtsust.

Pereõde Olga Umerenkova märgib seletuskirjas, et haav oli korras ning plaaster oleks vajalik olnud vaid kubeme piirkonna hõõrdumise kaitseks. Perearsti keskuse juhataja Joost ohkab seepeale vaid, et arusaamatuks jääb nende seletuste juures, miks patsiendi tütar üldse siis plaastreid ostma saadeti, pealegi on perearstikeskuses olemas kõikvõimaliku pikkusega plaastreid, neid tuleb lihtsalt eraldi kapist otsimas käia.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles