Portaal rasedus.ee avas kriisinõustamisfoorumi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Internetiportaal www.rasedus.ee avas foorumi, kus külastajatega suhtlevad ja küsimustele vastavad raseduskriisi nõustajad ning vajadusel kaastakase ka teiste valdkondade spetsialiste.


Foorum keskendub erinevatele rasedusega seonduvatele aspektidele, sh suhteprobleemidele, teatas SA Väärtustades Elu.

E-nõustamise kaudu on võimalik individuaalselt suhelda kirja teel raseduskriisi
internetinõustajatega.

«Peame oluliseks pakkuda inimestele võimalust ja ruumi oma kogemuste, murede, küsimuste, aga ka rõõmude jagamiseks. Foorumi avamine just jõulueelsel perioodil on meie jaoks tähendusrikas,» ütles SA Väärtustades Elu juhatuse esimees Kaia Kapsta.

«Ehkki kogu maailm kõneleb käesoleval jõulueelsel ajal laste säravatest silmadest, jõulurõõmust ja -ootusest, on meie keskel neid naisi, mehi ja peresid, kes tunnevad ennast oma muredes, kaotustes ja mälestustes üksijäetutena,» lisas Kapsta.

Jõulud ja aastavahetus on tema sõnul aeg, mil inimesed teevad kokkuvõtteid möödunud aastast ning kogetud kaotused ja tagasilöögid võivad sel perioodil taas teravdatult mälestustes esile kerkida.

Lisaks on lapseootusesse ja sünnitusjärgsesse perioodi Kapsta sõnul ka iseenesest kuhjaga vastuolulisi tundeid ja emotsioone sisse kodeeritud.

Sotsiaalministeeriumi ja hasartmängumaksu nõukogu toel valminud portaal rasedus.ee pakub selle looja SA Väärtustades Elu teatel toetust ja vajalikku teavet lapse planeerimise, raseduse või sünnitusjärgse perioodiga seoses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles