Evelin Ilves tunnustas Tallinna tervislikumaid koolipuhveteid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves.
Evelin Ilves. Foto: Peeter Langovits

Täna Tallinna Õpetajate Majas toimunud konverentsil «Toitu targalt» andis Evelin Ilves pealinna kümnele parimale koolipuhvetile tunnustusplaadi «Tervislik koolipuhvet 2011».

«Koolitoidu tervislikkus ja hea maitse ei sõltu mitte ainult eelarvest, vaid suuresti just koolijuhtide ja kokkade nõudlikkusest, oskustest ja informeeritusest. Ehk teisisõnu – täiskasvanute, seega valdavalt lastevanemate, teadmistest ja suhtumisest toitu,» vahendas presidendi kantselei pressiesindaja presidendiproua sõnu.

Kõige tervislikumad koolipuhvetid on tänavu Tallinna Tehnikagümnaasiumis (Koolitoitlustuse OÜ), Tallinna Järveotsa Gümnaasiumis (Koolitoitlustuse OÜ), Tallinna 32. Keskkoolis (Koolitoitlustuse OÜ), Tallinna Õismäe Gümnaasiumis (OÜ Bramos), Tallinna Inglise Kolledžis (Neitsitorni Kohviku AS), Tallinna Mustamäe Gümnaasiumis (Koolitoitlustuse OÜ), Haabersti Vene Gümnaasiumis (OÜ Lianta), Tallinna Humanitaargümnaasiumis (AS Tuleleek), Tallinna Õismäe Vene Lütseumis (Koolitoitlustuse OÜ) ja Tallinna Arte Gümnaasiumis (Baltic Restaurants Eesti AS).

Evelin Ilvese sõnul on koolilõuna, söömise koht ja söögivahetund sama tähtsad kui kõik teised tunnid koolis.

«See on meie laste tervis, millega on omakorda seotud nii nende õppeedukus, tuju kui ka võimekus, mis kõik mõjutab samuti käitumist ja kultuuri,» ütles Evelin Ilves. «Üldistatult saame öelda, et õpilaste tervis on koolis sama oluline nagu korrutustabeli peast tundmine. Nii väärivad kõik parimate koolipuhvetite pidajad kohta kooli autahvlil ja laste südameis.»

Ülevaatus-konkurss «Tervislik koolipuhvet» toimus juba kuuendat korda. Selle peamiseks eesmärgiks on jätkuvalt tervisliku ja mitmekesise sortimendi tagamine koolipuhvetites. Samuti soovitakse motiveerida toitlustajaid tegema koostööd kooli juhtkonna ja tervisenõukoguga ning suurendada õpilaste teadlikkust tervislikust toitumisest.

Parimad koolipuhvetid valisid välja Tallinna Haridusameti ja Eesti Toiduravi Konsultantide Ühingu spetsialistid. Hindamiskriteeriumiteks on näiteks värskete puuviljade ja marjade, köögiviljade ja toorsalatite, võileibade ja võileivakatete, naturaalsete ja toormahlade olemasolu. Kõrgelt hindavad kohtunikud ka tervisenõukogu või tervishoiutöötaja nõustavat rolli puhveti sortimendi valikul, tooteid diabeetikutele jt erivajadustega lastele ning mahepõllumajanduslike toodete pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles