Haigekassa sai digiretsepti süsteemi eest Soomes innovatsiooniauhinna

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa pälvis digiretsepti süsteemi eest Soomes innovatsiooniauhinna.
Haigekassa pälvis digiretsepti süsteemi eest Soomes innovatsiooniauhinna. Foto: Haigekassa

Haigekassa pälvis digiretsepti süsteemi loomise ja rakendamise eest kvaliteediinnovatsiooni auhinna «Quality Innovation of the Year 2011», teatas haigekassa.


Konkursil osalesid Soome, Rootsi ja Eesti organisatsioonid ning haigekassa osales kvaliteediinnovatsiooni auhinna konkursil esimest korda, võites tunnustuse Eesti avaliku sektori organisatsioonide kategoorias.

Auhinnasaajate esmase valiku tegi Eesti Kvaliteediühing. Nii ettevõtete kui avalike sektori organisatsioonide kategooriast valiti välja kaks finalisti ning saadeti omakorda hindamiseks Soome kvaliteediauhinna žüriile, kes valis välja iga maa võitjad.

«Digiretsept valiti välja, kuna see on maailma tasemel tehnoloogiline innovatsioon, mis tõstis oluliselt retseptiravimite väljakirjutamise ja ostmise süsteemi kasutusmugavust kõigile süsteemi osapooltele,» ütles kvaliteediühingu juhatuse esimees Tiia Tammaru.

«Hea meel on tõdeda, et oleme oma digiretsepti süsteemiga teistele riikidele eeskujuks,» lausus haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov.

Kvaliteediinnovatsiooni auhinna konkurssi korraldatakse Soomes juba viiendat korda. Tegemist on Soome, Rootsi ja Eesti kvaliteediühingute ühisprojektiga. Eesti organisatsioonid osalesid konkursil teist aastat järjest. Ühtekokku võttis tänavu konkursist osa 80 avaliku ja erasektori organisatsiooni kolmest eri riigist, neist kaheksa Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles