ERR: infarkti surnud mehe omaksed süüdistavad kiirabi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Ida-Viru keskhaiglas nädala eest infarkti surnud Aleksandr Miloserdovi omaksed süüdistavad kiirabi, et meest ei toimetatud kohe haiglasse, vaid jooksutati mitme raviasutuse vahel.

Väljakutse peale kohale sõitnud kiirabibrigaad ei pidanud lähedaste sõnul mehe seisundit eluohtlikuks ning soovitas viia ta haiglasse, aga Puru haigla kardioloogiaosakonda jõudes Miloserdovi seisund halvenes, vahendab ERR Uudised.

Samal õhtul meest ka opereeriti, ent järgmise päeva varahommikul sai ta infarkti ja suri ning Miloserdovi poja Dmitri arvates oli selle põhjuseks just kiirabi tegevusetus ning isa jookustamine mitmete arstide vahet.

Ida-Viru kiirabi juhatuse esimehe Arnold Persidski hinnangul tegutses kiirabibrigaad aga reeglite järgi ning ta rõhutas, et kiirabi polnud ei esimene ega viimane meditsiiniasutus, kes patsiendiga tegeles ja objektiivse otsuse saamiseks tuleb ka teiste arstide tegevust uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles