TAI hakkab koolilaste puuviljasöömist uurima

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise arengu instituut alustab riikliku koolipuuviljakava hindamist Eesti koolides.
Tervise arengu instituut alustab riikliku koolipuuviljakava hindamist Eesti koolides. Foto: SCANPIX

Tervise arengu instituut alustab riikliku koolipuuviljakava hindamist Eesti koolides. Uuringu eesmärk on välja selgitada koolipuuviljakava efektiivsus ja märgatavus koolides, samuti uurida laste harjumusi ning eelistusi puu- ja köögiviljade söömisel.


Lisaks neljanda klasside õpilastele osalevad uuringus ka algklasside õpetajad ning koolipuuviljakavaga liitumise eest vastutajad – sõltuvalt koolist on selleks kas koolijuht, toitlustusfirma esindaja või kohaliku omavalitsuse esindaja.

Õpetajatelt uuritakse, kui tuttavad nad programmiga on, millised on õpilaste eelistused ning kui palju pakutavatest viljadest ära süüakse ning milline on õpetajate teadlikkus puu- ja köögiviljade söömise vajadusest.

Koolipuuviljaprogrammi vahendajad annavad oma hinnangu sortimendile ja kodumaiste toodete osakaalule pakkumistes, samuti programmi toimimist ning juhul kui programmis ei osaleta või on loobutud, siis selle põhjuseid ja takistusi. Uuringus osalevad koolid on anonüümsed ning uuringu tulemused esitatakse keskmiste või protsentväärtustena.

Tasuta värskeid puu- ja köögivilju hakati Eesti koolide 1.-4. klassi õpilastele jagama 2009. aasta sügisel. Kord nädalas saab iga laps kas õuna, porgandi või mõne muu vilja. Koolipuuviljakava kohaselt on lastele soovitatav pakkuda kohalikke puu- ja köögivilju.

Koolidele puuvilja jagamise kava eesmärk on edendada laste tervislikku toitumist, sealhulgas vähendada ülekaalulisust. Koolipuuviljakava kohta saab lähemalt lugeda põllumajandusministeeriumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles