Viirustesse haigestumine kasvas enim laste seas

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal oli suurem osa viirustesse haigestunutest lapsed.
Möödunud nädalal oli suurem osa viirustesse haigestunutest lapsed. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal kasvas terviseameti andmeil ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine võrreldes varasema nädalaga 14 protsenti. Arstide poole pöördus 3908 inimest, neist üle poole olid lapsed.


Haigestumine nii ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse kui ka gripitaolistesse haigustesse püsib jätkuvalt madalal tasemel. Gripitaolisi haigestumisi registreeriti 85 korral, juurdekasv on eelmise nädalaga võrreldes kuus protsenti. Vanusrühmade järgi haigestusid endiselt enam kuni viie aastased lapsed.

Haigestumine kasvas vanusrühmas 0-4 aastat 31 protsendi võrra ja vanusrühmas 5-14 aastat 23 protsenti. Täiskasvanute hulgas püsib haigestunute hulk stabiilsel tasemel, vanemaealiste 65 ja vanemate hulgas pisut vähenes.

Sentinelsüsteemi andmetel võib hinnata gripi ja gripilaadsete haiguste haigestumuse intensiivsust madalaks.

Muudest viirustest suurenesid laboratoorselt kinnitatud paragripi- ja RS-viiruste proovid. Domineerivat viirust ei ole veel võimalik määrata, kuna positiivsete proovide arv on selleks liiga väike.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles