Peep Pree: soomlased süüdistavad meie ilukirurge asjata

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pree.
Peep Pree. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tundud ilukirurg Peep Pree hindab Soome kolleegide süüdistused Eesti ilukirurgide suunas puhtakujuliseks turuvõitluseks, sest eestlased võtavad siin mõnevõrra odavamalt Soome naiste rindu kohendades nende leiva ära.


Pree ise soomlasi ei lõika, sest need lihtsalt ei tule Tartusse. Küll aga on ta kuulnud, et seda tehakse Pärnus ja seal on tema andmetel varem kasutatud ka nüüdseks keelatud Prantsuse tootja rinnaimplantaate ehk -proteese. Tootjafirma ise on juba ammu pankrotis.

Eesti plastikakirurgia selts plaanib Pree sõnul oma maine taastamiseks teha päringu Soome kolleegidele, et küsida, kust pärinevad andmed, et Eestis on proteeside passe võltsitud. Tema hinnangul pole seda üldse võimalik teha ja kui siiski on tehtud, on tegu kuriteoga, millele tuleb ametlik käik anda. Sama kehtib juhul, kui keegi on müünud ja paigaldanud mingeid vanu laojääke. «Kui keegi on teinud pätti, siis peab ta saama karistatud,» lausus tohter.

Pree ütles, et tema poole on nõu saamiseks pöördunud viis naist, kel kõnealused proteesid paigaldatud enne seda, kui need eelmise aasta mais ära keelati. Ta kutsub üles teisigi kahtluse korral oma tervist kontrollima kas samasse või mõnesse teise kliinikusse.

Pree teab rääkida, et paljud kliinikud üle maailma sattusid seetõttu suurtesse raskustesse, et pidid ebakvaliteetsed proteesid oma kulu ja kirjadega ümber vahetama, sest need lihtsalt purunesid, kuna silikoontäidis oli vale. Kindlustus seda kulu ei korva ja tehaselt ei saa enam midagi nõuda, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles