Jõulupühade eelsel nädalal käis vähem inimesi arsti juures

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiliv nohu: annab märku organismi vastupanuvõime nõrgenemisest.
Hiiliv nohu: annab märku organismi vastupanuvõime nõrgenemisest. Foto: Peeter Langovits

Jõulupühade eelsel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arsti poole 2935 inimest ehk 9 protsenti vähem kui nädal varem, neist üle poole olid lapsed.


Põhjuseks, miks registreeritud gripilaadsete haigestumiste üldarv püsib madalal tasemel, võib olla haigestumise kergem kulg, mistõttu inimesed ei pöördu haiguse korral alati arsti poole või siis ka pühad ja alanud koolivaheaeg. Tegelik haigestumiste arv võib olla terviseameti hinnangul suurem.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti 85 korral, mis teeb juurdekasvuks eelmise nädalaga võrreldes 12 protsenti. Haigestumine kasvas täiskasvanute seas 42 protsenti ja kolmekordistus vanemaealiste (65 ja vanemad) hulgas.

Terviseamet palub perearstidel pöörata erilist tähelepanu just sellele vanusrühmale ning võtta eeskätt nendelt proov gripiviirusele.

Haigestumine nii ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse kui ka gripitaolistesse haigustesse püsib madalal tasemel. Haigestumised on peamiselt seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, kuid nende arvelt hakkas kasvama ka paragripiviiruste osakaal.

Sel nädalal sai laboratoorse kinnituse üks A gripiviirus, kuid ulatuslikku levikut veel ei ole täheldatud.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles