Õdede liit: palkade tõstmine on tööandjate moraalne kohus

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õdede liidu hinnangul peaks enamike õendustöötajate palk alates jaanuarist tõusma majanduslanguse eelsele tasemele, kuna haigekassa nõukogu kinnitas täna 2012. aasta eelarve, mis on 2011. aastaga võrreldes kaheksa protsenti suurem.


Selle otsusega ennistas haigekassa tervishoiuteenuste hinnad 2009. aasta tasemele. Toona kärbiti tervishoiuteenuste hindasid kuue protsendi võrra, mis tõi kaasa õdede palgakärpe keskmiselt 15 protsendi ulatuses.

«Tervishoiuteenuste hindade taastamine annab haiglatele ja perearstikeskustele ka tegelikult võimaluse taastada õendustöötajate palk, mida paljud tervishoiuasutused 2009. aastal vähendasid. Palgakärpe kaotamine on tööandjate moraalne kohus,» ütles liidu president Ester Pruuden.

«Õdedel on tervishoiuteenuste osutamisel järjest rohkem ülesandeid ja vastutust ning teenuste kättesaadavus sõltub samuti üha rohkem õdedest, kes paraku tervishoiu rahastamise vähendamist kõige valusamalt oma nahal tunda said,» lisas Pruuden.

«Oleme paljude haiglajuhtidega palga taastamise küsimustes läbi rääkinud ning ootame vastutustundlikku käitumist ka nendelt haiglatelt, perearstikeskustelt ja teistelt õendusabi osutavatelt asutustelt, kus õdede palka on kohati vähendatud isegi enam kui kehtiv riiklik palgalepe lubab,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles