Paika saab arstide riiklike õppekohtade arv aastani 2016

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna allkirjastavad koostööpartnerid sotsiaalministeeriumis konsensusleppe arstiteaduskonna üliõpilaste riiklike õppekohtade vajadusest, millega tagatakse arstide suhtarv praegusel tasemel.


«Konsensuslepe on vajalik kindlustamaks tervishoiuteenuste osutamise jätkusuutlikkust. Selleks on oluline säilitada arstide suhtarv olemasoleval tasemel ehk 320 arsti 100 000 elaniku kohta, mis on ka rahvastiku tervise arengukava üheks eesmärgiks,» ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur. Aastal 2010 töötas Eestis 323 arsti 100 000 elaniku kohta.

Konsensusleppe allkirjastavad sotsiaalminister Hanno Pevkur, haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna dekaan professor Joel Starkopf, Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule, Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esimees Diana Ingerainen ning Eesti Arstide Liidu president Andres Kork.

Pooled võtavad eesmärgiks tagada riiklike õppekohtade arv arstiõppes aastatel 2012–2016 järgmiselt: arstiteaduse 6-aastases põhiõppes 140 kohta, eriarstiõppe residentuuris vähemalt 145 kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles