Art Linki juht: oleme kõik hukkunud töötaja pärast šokis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Art Link Eesti juhatuse liige Ailar Laasma ütles, et kogu ettevõtte 25-liikmeline kollektiiv on laotöötaja surmaga lõppenud tööõnnetuse pärast mures ja tema lähedastele üritatakse toeks olla.


Foto- ja pildiraamide ning peeglite tootmisega tegelevas ettevõttes sõidab iga päev tõstukiga 6 inimest ja uksi, mida läbida, on palju. «Tegu oli väga õnnetu juhusega, mida poleks tohtinud juhtuda,» sõnas Laasma lisades, et ka kõik vajalikud ohutusnõuded olid täidetud ja töötaja instrueeritud.

Hukkunud laotöötaja isikuandmeid ei või firma juht avaldada, aga nõnda palju ta paotas, et 25-aastast meest jäi leinama elukaaslane ja matusekulud katab tööandja.

«Kindlasti leiab meil nüüd aset tööohutusalane täiendjuhendamine. Konkreetsed järeldused ja sammud, et taolisi juhtumeid edapidi välitada, saame teha pärast sisejuurdlust, mis on juba alanud,» lausus Laasma.

Tööinspektsiooni tööohutuse peaspetsialist Indrek Avi lisas, et igal tööandjal on kohustus teha pärast tööõnnetust riskianalüüs, et saada teada ettevõttes olevad ohutegurid ja võtta tarvitusele meetmed, et riske vähendada või vältida.

«Kui juhtub tööõnnetus, olgu siis raske või kerge, tuleb tööandjal riskianalüüs uuesti üle vaadata, et kavandada meetmed muutunud olukorras. Ehk on midagi kahe silma vahele jäänud?» lausus ta.

Kui selgub mõni tööandjapoolne rikkumine, annab tööinspektor-uurija juhised, mida tööandja peab tegema, et sarnased asjad enam ei juhtuks.

2009. aastal hukkus Eestis tööõnnetustes 19 inimest, 2010. aastal 17 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles