Regionaalhaiglast on kahe aastaga lahkunud 13 arsti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhaiglas.
Regionaalhaiglas. Foto: Priit Simson

Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse liikme Sven Kruubi sõnul on selle haigla 450 arstist viimase 2 aasta jooksul lahkunud välismaale või teistesse haiglatesse tööle 13 arsti ja seda on samapalju kui eelneval 9 aastal.


Eelneva 9 aasta jooksul lahkus haiglast kokku sama palju arste. Arstide lahkumine Eestist välismaale on masu tulemusel kiirenenud, sest sissetulekud on langenud ja töökoormused samas jätkuvalt kasvanud.

«Kindlasti on sarnaselt Kliinikumiga siin põhjus mitte ainult töötasu vaid ka töökoormuse suurus võrreldes välisriikidega. Koormused on erinevad ka haiglate lõikes Eesti sees,» selgitas Kruup.

Ta lisas, et arstide lahkumine tähendab haigla jaoks näiteks seda, et järjest keerukamaks on muutunud mitmete erialade igapäevaste valveringide mehitamine.

Kuna valveid tasustatakse haiglatele haigekassa poolt eraldi, kuid sugugi mitte kõiki, ja ka maksumus on jäänud aastatetaguseks, siis tuleks Kruubi sõnul 2012. aastal haigekassa ja haiglate liidu koostöös pöörata süvendatud tähelepanu valvete tasustamise teemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles