Aasta algul vähenes haigestumus viirusnakkustesse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Terviseameti teatel vähenes aasta esimesel nädalal haigestumus ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse.


Alanud aasta esimesel nädalal (2.- 8. jaanuaril) vähenes ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine Eestis 14 protsendi võrra.

Möödunud nädalal pöördus arsti poole abi saamiseks 2744 inimest, neist 46 protsenti olid lapsed.
Haigestumine vähenes ennekõike laste osas, mille põhjuseks võib terviseameti hinnangul pidada pikki pühi ja koolivaheaega.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti esimesel nädalal 84 korral, peamiselt põhjustas haigestumist paragripiviirus, kuid kinnituse leidsid ka üksikud adeno- ja RS-viirused. Möödunud nädalal ei kinnitatud laboratoorselt ühtegi gripiviirust.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides. Registreeritud on vaid üksikuid grippi haigestumise juhtumeid, kuid positiivsete gripiviiruse proovide leiud on siiski kasvama hakanud.

Püsivat gripiviiruse levikut ei ole veel täheldatud. Norras, Islandis ja Hispaanias on domineeriva gripiviiruse tüvena määratud A(H3N2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles