Pärast õhtust hambapesu ei tohiks suud loputa

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambakaariest saab ennetada hoolsa hambapesuga hommikul ja õhtul.
Hambakaariest saab ennetada hoolsa hambapesuga hommikul ja õhtul. Foto: SCANPIX

Al Mare hambakliiniku arst dr Marek Vink selgitas, et õige on jätta pärast õhtust pesu suu loputamata, et pastas olev fluoriid saaks öösel toimida ja hambavaapa tugevdada.


Hommikuse pesu järel enne hommikusööki pole sel mõtet, sest ärkveloleku ajal töötavad süljenäärmed nii hoogsalt, et pasta on suust varsti kadunud, kirjutas Õhtuleht.

«Eesti inimestel on aga kombeks pärast hambapesu suu rohke veega korralikult puhtaks loputada, aga nii toimides pole üldse mõtet raha hambapastale kulutada,» ütles tohter ning lisas, et hambapesuks kuluva paari minutiga ei jõua pasta toimeaine fluoriid mõju avaldada.

«Me hõõrume hambad katust mehhaaniliselt puhtaks, pasta seejuures väga suurt rolli ei mängi,» selgitab Vink ning lisas, et samahästi võiks oma hambaid nühkida palja harjaga.

Tohter lisas, et suurem pasta tuleb suust muidugi välja sülitada, mitte vahuse suuga magama minna, aga veega loputada ei tohiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles