Tartu ettevõte hakkab tootma kopsuvähi ravimaineid

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopsuvähk.
Kopsuvähk. Foto: Corbis/Scanpix

Tartu Biotehnoloogia Pargis tegutsev ettevõte TBD-Biodiscovery OÜ on töötanud välja uudse tehnoloogia madala kardiotoksilisusega kopsuvähiravimi amrubitsiini tootmiseks.

Pärast mitmeaastast uurimistööd on ettevõte EAS-i investeeringute toel loonud ja patenteerinud tehnoloogia ravimi toimeaine amrubitsiini sünteesimiseks. Amrubitsiini kasutatakse kaugelearenenud väikerakulise kopsuvähi ravis. Läbi järjepideva arendustöö, rahvusvahelise partnerluse ning tugeva kvaliteedisüsteemi on sündinud Eesti esimene ravimainete tootmisettevõte.

 «Meie suund on hakata ise tootma enda poolt väljaarendatud ravimaineid,» kommenteeris ettevõtte plaane arendusjuht Olga Tšubrik. "Tartu Biotehnoloogia Parki on kogunenud märkimisväärne kompetents ning erinevate ettevõtete sünergia, mis võimaldab meil tehnoloogia müügi asemel ise arendada oluliselt tulusamat ravimainete ja ehk edaspidi ka ravimite tootmist» lisas ta.

 TBD-Biodiscovery OÜ asutati 2006. aastal ning põhineb Eesti kapitalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles