Hirmutavad pildid sigaretipakkidel jõuavad Eestile lähemale

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanadas on sigaretipakkidel hirmutavad pilthoiatused, peagi võivad need kasutusele tulla ka Norras.
Kanadas on sigaretipakkidel hirmutavad pilthoiatused, peagi võivad need kasutusele tulla ka Norras. Foto: www.smoke-free.ca
Kanadas müüdavatel sigaretipakkidel on juba aastaid hoiatava kirja kõrval ka hirmutavad pildid. Peagi võivad pilthoiatused kasutusele tulla meile juba hoopis lähemal.

Nimelt kaaluvad Norra võimud lähipäevadel sarnaste hoiatuste kasutuselevõttu. Suitsetajate hirmutamiseks võib koledatest piltidest küll kasu olla, kuid laste seas võivad need tekitada paanikat, kirjutas VG Nett.

Just nii arvab sealne tuntud sotsiaalteadlane Thomas Hylland Eriksen, kes on ka ise suitsetaja. «Minu arvates peaks siin piiri tõmbama ja seda eriti nendele lastele mõeldes, kelle vanemad suitsetavad, sest neil võivad suitsetamise ohtlikkusest tekkida väärad arusaamad,» rääkis Hylland Eriksen.

Ettepanek katta sigaretipakid värviliste pilthoiatustega pole ainuke suitsetamise leviku tõkestamiseks mõeldud abinõu, mida Norra võimud praegu arutavad. Välja on käidud ka ideed tõsta vanusepiirang 20. eluaastani ja keelata sigarettide müük tavakauplustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles