TAI: lapse menüüst liha välja jätmine on vastutustundetu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Last tuleks õpetada valima tooteid eri toidugruppidest, et ta saaks aru, milles seisneb toidu mitmekesisus.
Last tuleks õpetada valima tooteid eri toidugruppidest, et ta saaks aru, milles seisneb toidu mitmekesisus. Foto: SCANPIX

Vanemad vastutavad oma lapse tervise eest ning kuna toitumissoovitused ütlevad, et lihast võivad loobuda täiskasvanud, kuid mitte lapsed, siis oleks laste taimetoidudieedile panek vanemate poolt vastutustundetu, möönis Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi.


«Lapse organism alles kasvab ning väiksemadki puudujäägid toitumises avaldavad mõju nende tervisele. Konkreetset vanust taimetoidule üleminekuks tuua ei saa, kuna tegelikult peaksid kõik inimesed sööma mitmekesiselt, sh loomseid toiduaineid,» selgitas ta.

«Liha ei pea sööma suurtes kogustes ja iga päev, selle asemel võiks süüa kala, muna, linnuliha ning kindlasti peaksid ka mittetaimetoitlased panema suuremat rõhku puu- ja köögiviljade söömise suurendamisele,» lisas Pitsi.

Toitumisterapeut Annely Soots aga ütles, et kui teatakse, mida tehekase ja laps kõik vajalikud toitained kätte saab, siis on kõik korras.

«Soovitan alati spetsialisti käe all alustada või siis endale asi väga selgeks teha, eriti laste puhul. Kasvav organism ei või vajalikest toitainetest ilma jääda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles