Kodune võitlus nohuga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel.
Gripi puhul on tegemist piisknakkusega, mis levib köhimisel ja aevastamisel või saastunud käte vahendusel. Foto: Sille Annuk.

Öeldakse küll, et kui nohu ravida, läheb see üle 14 päevaga, muidu kestab aga kaks nädalat, kuid õnneks leidub erinevaid viise, kuidas see kaks nädalat enda jaoks talutavamaks muuta.


Näiteks võib ninna tilgutada meresoola lahust, kapsamahla, kalanhoemahla, aaloemahla (2 tilka 4 korda päevas), kummeliteed (1 sl kummelõisikuid ja 1 klaas kuuma vett, 4 korda päevas) või küüslaugutõmmist (kolm peeneks hakitud küüslauguküünt, 30 ml keeva vett või viina, tilgutada paar korda päevas), samuti ka keedetud vees lahustatud ja 1 sl peedimahlaga segatud mett (iga tunni järel 6 tilka), kirjutab

Maaleht

.

Kasulik on ka auru sissehingamine: näiteks võib panna klaasi 2 sl peenestatud sibulat, valada peale keeva vett ja katta paberiga ning teha selle sisse auru sissehingamises auk.

Kasulikud on ka erinevad ravimteed: näiteks võib seda teha 2 tl kaselehtedest ja 1 klaasist keevast veest või 8 tl melissilehtedest ja 2 klaasist keevast veest, mõlemal juhul tuleks lasta teel pool tundi tõmmata ja siis seda kurnata. 

Kõikide külmetushaiguste puhul aitab ka järgmine teesegu: 1 tl põdrakanepi- ja pärnaõite ning  vaarika ja sidrunmelissi lehtede segu 1 klaasi keeva vee kohta, lasta 5 minutit tõmmata ning soovi korral lisada kanarbikku ja piparmünti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles