Euroopa Liit kardab vähisurmade arvu suurenemist

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähisurmade tõusu ennetamiseks tuleks tõhustada sõeluuringute korraldamist. Pildil mammograafiabuss.
Vähisurmade tõusu ennetamiseks tuleks tõhustada sõeluuringute korraldamist. Pildil mammograafiabuss. Foto: Elmo Riig / Sakala
Euroopa Liit kardab, et elanikkonna üldine vananemine võib kaasa tuua vähisurmade arvu suurenemise ja soovib seetõttu tõhustada sõeluuringute korraldamist.

Praegu sureb liikmesriikides rinna-, emakakaela või pärasoolevähki 32 protsenti naistest ning meestest 11 protsenti pärasoolevähi tagajärjel.

«Praegusel rahanduslikult ebakindlal ajal peame me rohkem kui kunagi varem mõistma, kui oluline on oma tulevase tervise eest hoolt kanda,» ütles Euroopa Komisjoni tervishoiuvolinik Androulla Vassiliou.

Tema sõnul on sõeluuringutesse investeerimine tõhusaim ja majanduslikult tulusaim võimalus vähendada koormust, mida vähk Euroopale põhjustab.

Rinnavähi, emakakaelavähi ja pärasoolevähi sõeluuringute korraldamist käsitlenud aruande kohaselt tehakse Euroopa Liidus aastas soovituslikust miinimumist poole vähem uuringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles