Eestis katsetati rasedusaegse ultraheliuuringu Skype’i ülekannet

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doktor Marek Šois.
Doktor Marek Šois. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Esimesed katsetajad olid saarlased – Lilian ja Mart Maastik Lümandast, kes jagasid «otseülekannet» tulevasest ilmakodanikust oma vanematega.

Tallinnas asuvas loote ultraheliskriiningu keskuses katsetati nädala algul esmakordselt rasedusaegse ultraheliuuringu Skype’i ülekannet, kirjutab Saarte Hääl. Ultraheliskriiningu keskuse patsiente vastu võtva Marek Šoisi andmeil oli see teadaolevalt maailmas esimene raseduseaegse ultraheliuuringu Skype’i ülekanne, mille puhul videokaameraks oli ultraheliaparaat ja mikrofoniks ClearOne’i konverentsimikrofon.

Mart Maastik tunnistas Saarte Häälele, et nemad sattusid uuringu osalisteks puhtjuhuslikult. Maastiku sõnul oli ta abikaasal esmaspäeval arsti juurde aeg plaaniliselt juba varem kinni pandud. Enne arsti juurde minemist avastasid nad aga keskuse kodulehelt teate, et sel nädalal katsetatakse seal Skype’i ülekannet tasuta nende peal, kes seda soovivad.

Kogemus iseenesest oli Mart Maastiku kinnitusel igati katsetamist väärt. Kuigi ülekandes tuli paaril korral väikseid viperusi sisse ning mõneks hetkeks ühendus ka katkes, oli Maastiku hinnangul tegemist siiski väga kvaliteetse Skype’i ülekandega. «Suurel ekraanil saime vahepeal vaadata vanaema ja vanaisa ning vahepeal titat. Nemad nägid samal ajal meid ja mis toimus. Täitsa huvitav oli,» kinnitas ta.

Maastiku sõnul on selline lahendus tõenäoliselt väga hea taolistel puhkudel, kui üks abikaasadest töötab näiteks perest kaugemal, kuid tahaks siiski pere jaoks niivõrd olulistest hetkedest osa saada.

Doktor Marek Šois Skype’i ülekande võimalustest esialgu veel pikemalt rääkida ei soovinud, põhjendades seda sellega, et praegu on asi tõesti alles katsetuste tasandil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles