Amet: veel pole hilja end gripi vastu vaktsineerida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripihooaeg on lõppenud.
Gripihooaeg on lõppenud. Foto: Sille Annuk

Praegu pole veel hilja end läheneva gripi vastu vaktsineerida, ütles terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar.

Ta rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et Eestis on hakanud viimastel nädalatel ringlema gripiviirus AH3N, mis tõenäoliselt lähinädalatel intensiivistub, kuid veel pole hilja end vaktsineerida, vahendab ERR Uudised.

Terviseameti statistika kinnitab, et see hooaeg on gripilaadsete haiguste vallas täiesti keskmine, kuid samas võib haigestunuid olla tunduvalt rohkem, sest inimesed nii lihtsalt arsti poole ei pöördu.

Perearst Diana Ingeraineni praktika näitab, et praegu laastab inimeste tervist köha, nohu ja palavikku tekitav viirus, mis enamasti möödub ilma arstiabi vajamata, kuid kodusele režiimile võiks siiski jääda ja mitte töö juures püstijalu nakkust edasi anda..

Ingerainen selgitas, et kui lasta kehal rahulikult puhata ja juua piisavalt vedelikku, kulgeb haigus kergemini, kui aga tekivad tüsistused, tuleks siiski perearsti poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles