Inspektsioon: haigekassas on isikuandmed hästi kaitstud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Andmekaitse Inspektsioon leidis oma auditi käigus, et isikuandmete kaitstusega on Eesti Haigekassas kõik korras.


Täpsemalt tundis inspektsioon huvi, kas haigekassas isikuandmete kaitseks rakendatavad turvameetmed on kooskõlas isikuandmete kaitse seadusega. Kontrolliti, kas asutuses kehtestatud isikuandmete kaitse poliitika ja protseduurireeglid on ka tegelikult kasutusel.

Auditi käigus anti soovitused isikuandmete kaitse seaduse paremaks rakendamiseks, millega on haigekassa lubanud ka arvestada. Inspektsiooni üldhinnang haigekassa infosüsteemile on, et seal rakendatavad turvameetmed on piisavad, et tagada isikuandmete kaitse andmete tervikluse, käideldavuse ja konfidentsiaalsuse osas.

Andmekaitse inspektsiooni nõunik Stiina Liivrand ütles, et kuna haigekassa infosüsteem hõlmab väga suurt isikute ringi, siis on oluline teada, et muretsemiseks pole põhust, sest mingit lekkeohtu ei ole. Sellega võiks Eesti Heigekassa tema sõnul teistele ametkondadele lausa eeskujuks olla.

Ettepanekud, mis tehti, puudutasid nõuniku sõnul teabe paremat korraldamist ehk siis seda, kuidas inimesed ise oma andmetele paremini ligi pääseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles