Tallinna Lastehaigla toetusfond sai annetustena 313 546 eurot

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tantsud tähtedega» saade aitas koguda suure summa lastehaigla toetusfondile.
«Tantsud tähtedega» saade aitas koguda suure summa lastehaigla toetusfondile. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna Lastehaigla toetusfond kogus 2011. aastal annetustest kokku 313 546 eurot ning suurimaks projektiks oli raha kogumine EMG aparaadi jaoks, mille 115 000 eurost lõviosa tuli Kanal2 saate «Tantsud tähtedega» publikult.

Lastehaigla möödunud aasta tähtsündmuseks oli kaua oodatud kõnniroboti kohale jõudmine ja tööle rakendamine jaanuarikuust, teatas Tallinna Lastehaigla toetusfond. Aparaadi juurde muretseti möödunud aastal lisaks teismeliste kõnnnidefekti parandamiseks mõeldud lisaortoos, mis läks maksma 83 448 eurot.

Tänaseks on ravis kõige kaugemale jõudnud laps kõnnirobotil läbinud 5000 sammu, kuid kindlaid järeldusi ravi efektiivsuse osas saab teha pärast 50 000 sammu läbimist.

Toetussummade eest rahastati 2011. aastal veel ka kõnnirobotiga seotud spetsialistide vajalikke koolitusi taastusravikeskuses Šveitsis, muretseti haigla taastusravi jõusaali uued jõutreeningumasinad, kuus last said endale uhiuued sensoriga insuliinipumbad ning toetati onkoloogia ja neuroloogia osakonna patsientide kallite ravimite ostu. Samuti muretseti Lastehaiglale uus ehhokardiograaf ning kuvöös.

Järgmise sammuna on kavas muretseda lastehaigla polikliinikule uus röntgenaparaat.

«Toetusfondi peamiseks eesmärgiks on tagada Eesti lastele võimalikult kaasaegsed ja efektiivsed ravi võimalused,» rääkis SA Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer. «Kuid lisaks meie arstide tublidusele ja oskustele eeldab kaasaegne ravi sageli kalli aparatuuri olemasolu, mida haiglal ei ole õnnestunud ilma toetajate abita saada,» lisas ta. Krameri Ta lisas, et nende suur tänu kuulub neile abivalmis inimestele, firmadele ja telekanalitele, kes onlLastehaigla vajadused Eesti inimesele nähtavaks teinud ja aidanud igal muul moel kaasa aparatuuri soetamisele. «Möödunud aasta tõestas taas kord, et Eestis on tegelikult väga palju suure südamega inimesi, kellele laste tervis korda läheb.»

Krameri sõnul on meditsiinitehnika muretsemise kõrval toetusfondi üheks oluliseks prioriteediks ka patsientidele heade emotsioonide tekitamine. «Rõõmus tuju ja positiivne suhtumine on laste paranemisel väga oluliseks faktoriks – eriti oluline on see aga neile lastele, kes peavad haiglaseinte vahel veetma pikemaid perioode,» rääkis Inna Kramer.

«Nii lükkasime eelmisel aastal käima näiteks onkoloogiaosakonna patsientide fotoringi. See sai teoks suuresti tänu koostööle MTÜ Institute of Photographyga, kes annetas fotokonverentsi Klõps piletitulu meile fotoaparaatide ostuks.» Fotoringist võtsid vabatahtlikena osa ka mitmed avaliku elu tegelased ja oma ala spetsialistid, kes joonistusoskuse, muusika või mõnel muul moel lastele rõõmu ja vaheldust tõid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles