Maovähenduse läbinu: mu elu on nüüd hoopis teine

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik. Foto on illustreeriv.
Õnnelik. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Otepääl juuksurina töötav Karin Teder ütleb, et temal möödub 16. veebruaril maovähenduse operatsioonist täpselt viis aastat. «Mu elu on nüüd hoo-oopis teine!» ütleb naine.

 

Enne seda oli ta käinud neli korda kaalujälgimises ja võtnud ka kaalust alla. Kuid mitte kauaks. «Kümme võtsin maha ja kakskümmend juurde,» meenutab ta.

45-aastaselt 161 cm pikkusena 125 kilo kaalunud naisel ütles üles selg, nii et ta ei jõudnud enam koju kolmandale korrusele ronida. «Mu elukvaliteet oli nulli lähedal,» tunnistab ta. Lõpuks tuli minna operatsioonile. Seljaarst oligi see, kes naisele hiljem maovähendust soovitas.

Operatsiooni järel avastas naine, et toit, mis enne maitses, nüüd enam ei maitse ja vastupidi. Kui ta varem eriti magusat ei armastanud, siis nüüd on tal selle järele isu tekkinud.

«Süüa võib kõike, aga väikeste ampsudega ja sageli – kuus korda päevas,» märkis ta. Naine võttis lõikuse tulemusena maha 45 kilo ja selline kaal on jäänud püsima. Lisaks avastas ta enda jaoks spordi, mida teeb mõnuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles