Kaks naist petsid perearstidelt välja üle 650 paki psühhotroopseid ravimeid

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xanax.
Xanax. Foto: Toomas Huik

Pärnu maakohus tunnistas veebruari alguses süüdi kaks naist, kes pooleteise aasta jooksul omandasid ebaseaduslikult vähemalt 668 pakki erinevaid psühhotroopseid ravimeid. Ravimite väljapetmiseks kasutati 97 erineva inimese isikuandmeid.


Alates 14.01.2010 kuni 12.08.2011 kasutas Reena Vaikla teiste isikute isikukoodi ning ees- ja perekonnanime ning võttis ühendust nende perearstidega. Vaikla esines nimetatud isikuna ja veenis perearste välja kirjutama psühhotroopsete ravimite Imovane (toimeaine zopikloon), Somnols (toimeaine zopikloon) ja Xanax (toimeaine alprasolaam) digiretsepte, kirjutas meditsiiniuudiste portaal Med24.

Kui perearst oli digiretsepti välja kirjutanud, käisid Reena Vaikla ja Terje Vaikla Pärnu linna erinevates apteekides teiste isikute nimele välja kirjutatud ravimeid teadlikult välja ostmas, eesmärgiga omandada psühhotroopseid ravimeid.

Naised esitasid apteekritele teiste isikute isikuandmeid, misjärel väljastasid apteekrid digiretseptil märgitud koguse psühhotroopseid ravimeid Imovane, Somnols ja Xanax.

Kasutades 97 erineva isiku isikuandmeid, omandasid Reena Vaikla ja Terje Vaikla kokku vähemalt 668,5 pakendit erinevaid psühhotroopseid ravimeid. Kohtuotsus jõustub pärast edasikaebamise tähtaja möödumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles