Õdede liit ühineb toetusstreigiga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad Toompeal meelt avaldamas.
Õpetajad Toompeal meelt avaldamas. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Eesti Õdede Liidu liikmed osalevad 7. märtsil nii Eesti Haridustöötajate Liidu meeleavaldusel Tallinnas Vabaduse väljakul kui ka toetusstreigis solidaarsusavaldusena haridustöötajate nõudmistele.


«Tunneme muret nii haridus- kui ka tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkuse pärast. Haridustöötajate panust nagu ka õdede panust väärtustatakse ühiskonnas küll sõnades, kuid töötasus äärmiselt tagasihoidlikult. Õpetajate palk ei vasta paraku suurele vastutusele ega ka inimväärikusele,» ütles Eesti Õdede Liidu juhatuse liige Gerli Usberg.

Praeguse kava kohaselt on tööseisak planeeritud toimuma Tartu ja Tallinna suuremates haiglates, ent välistatud ei ole tööseisakud ka teistes linnades asuvates tervishoiuasutustes.
Usbergi sõnul on tööseisak kavandatud sarnaselt arstidega tunni aja pikkuseks ja toimub tõenäoliselt keskpäeval. Erakorralist abi see kindlasti ei puuduta ja ühegi patsiendi elu ohtu ei tohi sattuda.

Eesti Õdede Liit on arvukaim ja kõigi maakondade õdesid ühendav organisatsioon, kuhu kuulub üle 4000 liikme ehk rohkem kui pool Eesti õeskonnast. Eesti Õdede Liitu kuuluvad nii üldõed kui kõikide õenduserialade õed: terviseõdedest pereõed ja kooliõed, kliinilise eriala õed nagu näiteks lasteõed ja koduõed, intensiivõed, hambaraviõed, vaimse tervise õed, õde-õpetajad ning ämmaemandad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles