Krooniline haige ei pääse peagi eriarsti juurde saatekirjata

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriarsti vastuvõtule.
Eriarsti vastuvõtule. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Sotsiaalministeerium on kooskõlastusele saatnud eelnõu, mis kinnitab krooniliste haigustega patsientide jälgimise perearstide tavapärase töö osaks, mis tähendab, et otse enam eriarsti juurde pöörduda ei saa.


Ministeerium põhjendab seda vajadusega suurenda esmatasandi arstiabi rolli ning tagada patsientide eesmärgistatud liikumine tervishoiusüsteemis, kirjutavad ERR Uudised.

Eelnõu jõustumisel jäetakse välja patsiendi otsepöördumise võimalus krooniliste haiguste korral ravikindlustuse eelarvest. Samas jääb see võimalus patsiendile oma raha eest, nenditakse seletuskirjas.

Juhtudel, kui perearst on pidanud vajalikuks suunata patsient eriarstiabi osutaja juurde konsultatsiooni ning selgub, et patsient vajab pikemat ravi ja jälgimist eriarsti poolt, on eriarstil siiski õigus tagasi korduvvisiidile kutsuda, nõudmata seejuures perearsti saatekirja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles