ERR.ee: ülekaalulisus suurendab rinnavähiriski

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ülekaalulisus suurendab vähki haigestumise riski, ütles organisatsiooni International Obesity Taskforce esimees professor W. Philip T. James.



Täna Eestis toimuva ülekaalulisuse probleemidest rääkiva konverentsi peaesineja professor W. Philip T. James rääkis ETV hommikusaates «Terevisioon», et see puudutab naistel rinnavähki ja nii meestel kui ka naistel siseorganitega seotud riske, vahendab

ERR Uudised

.

«Kui vähendate kaalu, siis näeme selgelt seda, et vähendate ka vähki haigestumise riski. Nii et pole kunagi liiga hilja oma kaalu alandada,» sõnas professor.

Professori sõnul on Eestis vähemalt pooltel täiskasvanutest probleeme ülekaalulisuse või rasvumisega, samuti on tema väitel Eesti lapsed muutumas paksemaks.

W. Philip T. Jamesi sõnul on see juba ohumärk, kui naisel on taljeümbermõõt 88 või mehel 102 cm ning siis peaks minema arsti juurde. Konkreetseid professori nõuandeid õige toitumise kohta vaata edasi videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles