Presidendi õlalõikus tekitab küsimusi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

Arstide konsiilium otsustas, et president Toomas Hendrik Ilvese õlaliigest tuleb lasta lõigata Soomes, ehkki siinsete arstide kinnitusel oleks president saanud Eestis vähemalt sama kvaliteetset ravi, kirjutab Õhtuleht.


«Igal inimesel on õigus valida arsti ja lõikuskohta,» märgib artroskoopilisele ravile spetsialiseerunud ortopeed Kaidu Meitern, kommenteerides president Ilvesele Helsingi Diacori kliinikus tehtud õlaliigese lõikust. «Ainuke häiriv asi selle juures on see, et operatsioon tehti haigekassa raha eest.»

Eestis maksab õlaliigese artroskoopiline lõikus kuni 1600 eurot, Helsingi Diacori kliinikus aga üle nelja korra rohkem.

Presidendi nõunik Toomas Sildam kinnitas Postimehele, et president Ilves usaldab Eesti arste. «Just Eesti arstid tegid talle möödunud aasta lõpus uuringu, mille käigus selgus kompleksne vasaku õlaliigese vigastus. Eesti arstid otsustasid, et selle raviks on parim võimalus artroskoopiline ravimeetod, kus operatsiooni käigus liigest ei avata ja taastumisperiood võrreldes lahtiste meetoditega on oluliselt lühem,» selgitas ta.

Sildam lisas, et Eesti arstide konsiilium otsustas, et operatsioon on otstarbekas läbi viia Soomes, kus on selles vallas märkimisväärselt suur kogemus. Vastavalt Eesti arstide konsiiliumi ettepanekule rahastas operatsiooni Eesti Haigekassa. Mullu tasus haigekassa näiteks 166 kindlustatu plaanilise välisravi eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles