Toila perearst ei jaksa endale tööruume osta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: AGE/Scanpix

Ida-Virumaal Toilas tegutsevat perearsti ähvardab tööruumide kaotus, sest senine rendileping lõppeb ning uut pinda arst soetada ei jaksa.

«Vald müüs hoone, kus ma ruume rendin, juba mõne aasta eest. Kevadel lõpeb rendileping. Ma ei tea, mis saab edasi ja kus ma patsiente vastu võtma hakkan,» rääkis Toila perearst Irina Tšern Põhjarnnikule.

Perearsti sõnul pole tal võimalik Toilas midagi osta - kuurortasulas on hinnad väga kõrged.

«Mulle pakuti üht pindalalt sobivat, kuid remontimata maja 3,5 miljoni krooni eest. Kuid sellist raha mul pole. Riigi poolt perearstidele antav raha on mõeldud uurimistööks, mitte remondi tegemiseks või ruumide ostuks,» kirjeldab Irina Tšern asjade seisu.

Kui peaks juhtuma, et arst jääb sootuks ruumideta, siis tuleb tal hankida vastuvõturuum Jõhvis, mis oleks talle küll hinna poolest sobiv, kuid Toila elanikele äärmiselt ebamugav.

Тoila vallavanema Tiit Salvani arvates pole olukord vabade ruumidega niivõrd pingeline, nagu arstile näib.

«Kui perearstil on midagi tarvis, siis võib ta alati kirjutada põhistatud taotluse ning vald osutab jõukohast abi,» lausus vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles