Suits häirib Kuressaare spordiharrastajaid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kuressaarele.
Vaade Kuressaarele. Foto: Kuressaare linna koduleht.

Kuressaare tervisepargis sporti harrastavate inimeste arvates ei ole park oma nime vääriline, sest teatud tuultega teeb hingemattev suits värskes õhus sportimise väga ebameeldivaks, et mitte öelda talumatuks.


«Mingist tervisepargist siin küll rääkida ei saa, pigem vastupidi,» rääkis õhtuti Kuressaare gümnaasiumi vastas asuvas männitukas jooksmas käiv linlane, kes pidi viimati möödunud teisipäeval oma harrastusega tegeledes plastmassihõngulist suitsu sisse hingama, Meie Maale.

«Tont seda teab, mida nad sinna ahju ajavad,» ütles linlane ümbruskonna hoonete kohta.

Tema sõnul muutub olukord eriti talumatuks tuulevaiksete ja uduste ilmadega, aga ka siis, kui tuul puhub edelast, läänest või loodest.

Kuressaare linnaarsti Juri Zabellevitši sõnul ei pruugi lõhn, mida inimene tunneb, tähendada, et aine sisaldus õhus ületab norme.

«Vahel pruugib õhus ainet olla kümme molekuli kuupmeetri kohta ja me juba tunneme lõhna,» selgitas Zabellevitš.

«Olen kindel, et kui keegi ütleb, et Tervisepargis ei ole õhk puhas, siis normidele vastab see kindlasti. Euroopa Liidu normid on võetud suurlinnade järgi ja Eestis on aluseks võetud Tallinn. Igal linnal oma norme ei ole. Normid on igal pool Eestis ühesugused, olgu Tallinnas või Vilsandil,» selgitas Kuressaare linnavalitsuse keskkonna- ja välisprogrammide spetsialist Karli Valt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles