Hooldekodu eakatel tuleb maksta oma teleri vaatamise eest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikese vastu võib oma kodumasinad kindlustada.
Äikese vastu võib oma kodumasinad kindlustada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval Hiiumaal pidulikult avatud hooldekeskuse tasu kerkis märgatavalt, ka tuleb eakatel hakata nüüd maksma nii retseptiravimite kui ka oma teleri elektrikulu eest.

Hiiu maakonna uuendatud hooldekeskuses kasvab oluliselt kohatasu, nii näiteks tuleb endise 435 või 410 euro asemel nüüd tasuda 550 eurot ja privaattuba maksab 797 eurot kuus ja selle summa sees on nii hooldus kui toitlustamine, kirjutab Hiiu Leht. Lisaks peavad hoolealused nüüd hakkama eraldi maksma juuksuriteenuse, retseptiravimite ja oma teleri elektrikulu eest.

Kärdla linnavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Elge Härma rääkis, et need perekonnad, kes tasusid oma sugulase hooldekeskusesse paigutamise eest ise, on nüüd hakanud linnalt seoses uute kohatasudega toetust küsima. «Paljudele peredele on see hind liiga kõrge,» tõdes Härma.

Üks eakas on kõrge kohatasu pärast hooldekeskusest juba lahkunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles