Haiglate liit soovib, et eriarstile saaks haigeid suunata ka õed

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Array

Haiglate liit soovitab anda krooniliste haigete eriarstile suunamise õiguse ka õdedele Vastavad ettepanekud ravikindlustuse seaduse muutmiseks tegi haiglate liidu juhatus täna sotsiaalministrile.


«Oleme seisukohal, et kaasaegne tervishoiukorraldus ei ole vaid patsiendi-arsti suhe. Üha suurem roll on iseseisvalt teenuseid osutavatel õdedel ja ämmaemandatel, keda ka patsiendid on järjest rohkem usaldama hakanud.

Krooniliste haigustega patsientidega tegelevad juba praegu suures mahus õed ning meie hinnangul on kaasaegse haridusega õdedel võimekus hinnata, kas patsient vajab eriarsti konsultatsiooni,» ütles Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule.

Ta lisas, et ravikindlustuse seaduse muutmise eelnõu sõnastust on tänaseks juba oluliselt täpsustatud ning praeguseks on üheselt mõistetav, et eriarstiabi vajav kroonilise haigusega ravikindlustatud patsient ei pea eriarsti konsultatsiooni või ravi eest ise tasuma.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles