Lepitaja: arstide esitatud nõudmisi pole võimalik täita

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Pärn
Henn Pärn Foto: Mihkel Maripuu

Riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn ütles, et läbirääkimised tema juures jõudsid ummikusse, kuna arstide nõudmised on nii kõrged, et neid pole lihtsalt võimalik täita.


Pärna hinnangul eeldab kõigi arstide nõudmiste lahendamine suures mahus lisavahendite leidmist, mis pole praegu reaalne, kui ei taheta just makse tõsta.

Tervishoiutöötajad ei tegutse praegu sugugi ühise rindena. Näiteks Eesti Õdede Liidul ja Tervishoiutöötajate Ametiühingul käivad läbirääkimised Eesti Haiglate Liiduga täiesti normaalsel tasemel.

Pärna soovitus ongi, et tervishoiutöötajate ametiühing tuleks edaspidi välja ühise delegatsiooni ja ühtsete nõudmistega.

Lepitusmenetlus riikliku lepitaja kohusetäitja juures jõudis ummikusse 5. detsembril 2011, kui Eesti Arstide Liit ja Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit ei jõudnud Eesti Haiglate Liiduga kokkuleppele.

Töötüli edasiseks menetlemiseks pidas riikliku lepitaja kohusetäitja vajalikuks välja selgitada, milliseid töötajate gruppe võiks kollektiivlepingu projekt hõlmata.

Teiseks tuleks analüüsida, milline on selles sisalduvate tervishoiuala töötajate töötasu tunnipalga alammäärade ja muude soodsamate töötingimuste kehtestamise rahaline mõju haiglate eelarvetele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles