Ingerainen: rohkem terveid maksumaksjaid!

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Ingerainen.
Diana Ingerainen. Foto: Toomas Huik

Eesti Perearstide Seltsi president Diana Ingerainen kinnitas Tallinna perearstide konverentsi avades, et iga inimese tervis on oluline. Paraku on meie tervishoid kaldu haiglate poole, ehkki perearstid on sellest aastaid rääkinud.


«Mida saab perearst üldse teha? On palju tervisemõjureid, mida perearst ei saa mõjutada. Mil määral saab perearst või -õde mõjutada inimese tervisekäitumist?» küsis Ingerainen.

«Tervis meenub inimesele enamasti siis, kui seda ei ole. Terviseedendusprojektid on sageli liiga pikad ja ennetust ei peeta nii oluliseks kui ravi. Selleks pole ka piisavalt motivatsiooni,» rääkis Ingerainen.

Ta rõhutas, et iga inimene peaks mõtlema, mida ta ise saab teha oma tervise heaks.

«Hea, et perearstil on tekkinud meeskond ja see võimaldab tegeleda riskigruppidega. Võimalik on jälgida kroonilisi haigeid ja see vähendab haiglate koormust. Saab jälgida lapsi ja vajadusel patsiente. Süsteemseks ennetuseks oleks vaja aga ka teist pereõde abiks.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles