Haigestumine viirusnakkustesse ja grippi on jätkuvalt stabiilne

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haige.
Haige. Foto: Caro / Scanpix

Kolme järjestikuse nädala haigestumuse trendi analüüsides saab üldistada, et grippi haigestumise intensiivsus püsib stabiilsel tasemel, kuid languskalduvusega.

Arstide poole pöördus 4839 inimest, neist pooled olid lapsed. Grippi haigestumise intensiivsust hinnatakse endiselt keskmiseks, samas gripi levikut laialdaseks. Gripiviirustest tingitud haigestumiste osakaal vähenes 40 protsendini. Haigestumus kasvas möödunud nädalal ainult vanemaealiste (65 ja vanem) inimeste hulgas, teistes vanusrühmades püsis haigestumus stabiilsel tasemel.

Keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Harjumaal, Järvamaal, Läänemaal, Narvas, Tartumaal, Võrumaal ja Viljandimaal. Haigestumus kasvas ainult Võrumaal ja Viljandimaal, teistes maakondades täheldati haigestumuse langust või püsimist stabiilsel tasemel.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hakkab grippi haigestumise kõrgaeg mööduma ning ükski riik ei hinda haigestumuse intensiivsust kõrgeks. Haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks Taanis, Leedus, Maltal, Itaalias, Iirimaal Poolas, Sloveenias ja Suurbritannias. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles